LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Bátya
Püspökszilágy
Ruzsa
Rákócziújfalu
Tiszatarján

Hírfolyam

Öt hazai település mutat példát, hogyan vegyük fel a harcot a klímaváltozással
2020.08.06.

Aszályok, árvizek, hőhullámok – a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási jelenségeket és következményeit a városokban és a vidéken élők egyaránt a bőrükön érzik. Léteznek azonban olyan megoldások, melyekkel költséghatékony és természetbarát módon lehet védekezni az éghajlatváltozás hatásai ellen.

Kérdőív a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége jövőjéről
2020.07.29.

A Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége egy felmérést indított a helyi és regionális önkormányzatok számára a szövetség jövőjével és a települések éghajlatvédelmi szerepével kapcsolatban. Vegyen részt Ön is az EU Polgármesterek Szövetsége mozgalom jövőjének alakításában és töltse ki kérdőívüket!

Tiszatarján élővilága
2020.07.16.

Az alábbi kisfilm készült 2020. július 15-én a tiszatarjáni LIFE-MICACC projekt beavatkozási területéről és a környező élővilágról. A drónfelvételek különleges és egyedi szemszögből mutatják be a szürkemarhák és vizibivalyok életterét, az ártéri tórendszert és a környező mezőgazdasági területeket.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF)