LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

A logó szimbolikája

A logó elkészítésekor az volt a célunk, hogy egy szimbólumban megjelenítsük a LIFE-MICACC projekt által fontosnak tartott alapvető értékeket: a vizet, a partnerséget, a harmóniát ember és természet között.

Logónk egy vízcseppet ábrázol, amit a természeti környezetet szimbolizáló levél tart meg, utalva ezzel a projektben megvalósuló természetes vízmegtartó megoldásokra (NWRM = Natural Water Retention Measures) Az erezet tíz részre osztja a levelet, a tíz partner együttműködését megjelenítve. A kézfogás utal az összefogásra, és arra a széles partnerségre, mely keretében megvalósul a projekt. A logó a természetes megoldások használatát, a természet adta lehetőségek felhasználását is hivatott jelképezni.

A víz az élet alapvető feltétele, egy olyan természeti kincs, amire közösen kell vigyáznunk. A vízzel való kapcsolatunk mindig változik. Csapásként éljük meg, ha árvíz formájában értékeinket pusztítja, vagy hiánya esetén sóvárgunk utána, abban bízva, hogy megment minket a pusztulástól. A klímaváltozás hatására úgy tűnhet, hogy az emberek és a természet közötti egyensúly felborult, az éghajlatváltozás következményeként az időjárás kiszámíthatatlansága és szeszélyessége miatt felerősödnek a negatív hatások.

A LIFE-MICACC project célja az emberek és a természet közötti harmónia megteremtése, továbbá a klímaváltozásból adódó veszélyek, valamint a kitettség természet közeli megoldásokkal történő mérséklése.

Azáltal, hogy a vízmegtartásnak természet közeli módját választjuk, nem csak a jelen, hanem a jövő kihívásaihoz is alkalmazkodó megoldásokat alkothatunk meg közösen.

A partnerség fontos a számunkra, amelyet a logónkban is kiemelt helyen szerepeltetünk, szimbolizálva a biztonságos jövőnk érdekében tett közös erőfeszítéseket, egyben törekedve a harmonikus együttműködésre és együttélésre a természeti környezettel.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS