LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Bátya
Püspökszilágy
Ruzsa
Rákócziújfalu
Tiszatarján

Hírfolyam

Helyszíni tereplátogatásokra várjuk az érdeklődőket
2021.06.22.

A hazai önkormányzatok részére helyszíni terepbejárásokat szervezünk az öt pilot helyszínen, hogy az érdeklődők közelebbről is megismerkedhessenek a LIFE-MICACC projektben megvalósult természetes vízmegtartó megoldásokkal.

Öt állomásos online roadshow 2021. április 27. és 2021. május 11. között
2021.06.04.

A tavasz folyamán online roadshow keretében mutatkoztak be azok a magyarországi települések, amelyek vízgazdálkodási problémáira természetes vízmegtartó megoldások kerültek kidolgozásra és megvalósításra a LIFE-MICACC projekt keretében.

 

Vízkockázat Kalkulátor vállalatoknak és önkormányzatoknak
2021.06.02.

Magyar adatokkal frissült a WWF és a DEG német befektetési társaság által 2012-ben kifejlesztett Vízkockázat Kalkulátor. A kalkulátor segítséget nyújt a vállalatok és befektetők számára, hogy feltárják, felmérjék, értékeljék és reagáljanak a vízzel kapcsolatos kockázatokra. A LIFE-MICACC projektben egy magyar nyelvű online útmutató is készült a felülethez.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF)