LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Bátya
Püspökszilágy
Ruzsa
Rákócziújfalu
Tiszatarján

Hírfolyam

Fenntartható Önkormányzatok Konferencián került bemutatásra a projekt
2023.09.18.

2023. szeptember 6-án két napos nemezközi konferencia vette kezdetét Fenntartható Önkormányzatok Konferencia (Sustainable Municipalities Conference) címmel, a CEESEN network és WWF Magyarország Alapítvány szervezésében, melyen bemutatásra kerültek a LIFE-MICACC és a LIFE LOGOS 4 WATERS projektek.

Újra meghirdetésre került a „Települési sérülékenység és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” című online képzés az NKE Probono rendszerében
2023.07.18.

A „Települési sérülékenység és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” című, ingyenesen elérhető e-learning tréninganyag 2023. július 5-én immár harmadik alkalommal került meghirdetésre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Probono rendszerben. A regisztrált felhasználóknak - jelen képzési periódusban - 2023. december 15-ig van lehetőségük az e-tananyag teljesítésére. 

Mathias Corvinus Collegium diákjainak tanulmányútja Püspökszilágyon
2023.04.18.

2023. március 31-én az Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímavédelmi Intézet tanulmányutat szervezett, melynek során a Collegium érdeklődő hallgatói testközelből ismerhették meg a WWF és a Belügyminisztérium közös partnersége által megvalósuló LIFE MICACC projektet. Olvassák el Németh Regina MCC hallgató beszámolóját a látogatásról. 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS