LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Bátya
Püspökszilágy
Ruzsa
Rákócziújfalu
Tiszatarján

Hírfolyam

Adaptációs útmutató az éghajlatváltozás hatásaihoz önkormányzatok részére
2021.05.13.

Elkészült a projekt újabb kiadványa, az Adaptációs Útmutató, melyben összegyűjtöttük az öt partner településen vízmegtartási és alkalmazkodási céllal megvalósított mintaprojektek tapasztalatait.

7. MAÚT Innovációs Fórum
2021.05.13.

2021. április 29-én online innovációs fórumot szervezett a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság, melyen a LIFE-MICACC projekt egyik munkatársa Dr. Balatonyi László osztályvezető úr is előadott.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség fotópályázatot hirdet a klímaváltozás témájában
2021.05.03.

Az éghajlatunk változik. Lehet, hogy nem vagyunk tudatában, de az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei fotópályázatával arra kéri Önt, hogy örökítse meg, mit jelent az európai változó éghajlatban élni, és ossza meg az éghajlatváltozásról alkotott véleményét.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF)