LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

LIFE-MICACC e-learning tréninganyag

 

 

Ingyenes, online képzést indított a Belügyminisztérium a hazai önkormányzatok részére „Települési sérülékenység és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz” címmel

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani a Belügyminisztérium által koordinált „Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében című LIFE-MICACC projekt keretében kifejlesztésre került, ingyenesen elérhető e-learning tréninganyagot, mely az éghajlatváltozáshoz való helyi alkalmazkodás, vízmegtartás témakörét dolgozza fel.

A tréninganyag egy 6 modulból álló, online elolvasható interaktív anyag, melynek célja olyan innovatív és fontos tudásanyag átadása az önkormányzatok részére, mely támogatja őket az éghajlatváltozás negatív hatásaira való felkészülésben, valamint a lokális alkalmazkodási lehetőségek feltérképezésében. A téma rendkívül aktuális, és kiemelt hangsúlyt kap a 2021-2027. közötti uniós pénzügyi ciklusban is. Bízunk benne, hogy az elkészült e-learning tananyag olyan hasznos ismeretanyagot kínál az Ön települése részére is, ami hozzájárul egy jobb és fenntarthatóbb közös európai jövő eléréséhez, illetve, hogy még több olyan magas szintű hazai fejlesztés tud megvalósulni általa, melyben beépülésre kerülnek a klímavédelmi szempontok is.

A felülethez minden hazai önkormányzat polgármestere és jegyzője számára egyedi felhasználói fiók került létrehozásra, mely 2020. november 26-27. között került kiküldésre minden érintett részére elektronikusan. Az e-learning tananyagot az alábbi linken keresztül tudják elérni. Amennyiben a bejelentkezéssel kapcsolatban kérdése, problémája merülne fel, úgy kérem, vegye fel a kapcsolatot a LIFE-MICACC csapat munkatársaival a life@bm.gov.hu e-mail címen keresztül.

Az e-learning tananyag elsajátítását követően a felhasználónak lehetősége van arra, hogy a Belügyminisztérium által kiállított tanúsítványt kérjen az online képzés elvégzéséről. Erről bővebb információkat az e-tananyag honlapján olvashatnak.

Az e-learning tananyaghoz jó olvasást és böngészést kíván a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda LIFE-MICACC csapata!

 

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS