LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Esettanulmányok készültek az öt mintaterületről

A most megjelent esettanulmányok célja, hogy részletesebben bemutassa a mintaterületeken a klímaváltozáshoz köthető vízgazdálkodási problémákra adott válaszokat, a LIFE MICACC projektben megvalósult beruházások részleteit és azok hatásait.

A kiadványban szeretnénk a vízgazdálkodási, településfejlesztési és más érdeklődő szakemberek számára bővebb információt nyújtani a megvalósult természetes vízmegtartó megoldásokról. Minden mintaterületen bemutatjuk a megoldási koncepciót és a megvalósult beavatkozások műszaki jellemzőit. Emellett a hatások nyomon követésére beállított mérések első időszakának eredményeit is feldolgoztuk és beépítettük az esettanulmányokba. A monitorozási tevékenység kiterjedt az ökológiai, hidrológiai és vízminőségi változásokra és hatásokra, valamint ezek összefüggéseire az időjárási jelenségekkel.

Az esettanulmányokat összefoglaló kötet elérhető online és nyomtatott formában is.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS