LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Zaragozában került megrendezésre az idei EUWIC konferencia

 

Az eseményen részt vett projekt munkatársak. A képen balról jobbra: Szatzker Petra (Belügyminisztérium), Hugyecz Bettina (Belügyminisztérium) és Tóth Tamás (Országos Vízügyi Főigazgatóság).

 

2019. december 11-13. között Zaragozában (Spanyolország) került megrendezésre az idei EU Víz Innováció Konferencia (EUWIC 2019). A háromnapos konferencia kiemelt témája a vízszennyezés hatásos kezelése és a vízzel kapcsolatos éghajlati változásokra való felkészülés az Európai Unióban.

Az Európai Bizottság célja, hogy felhívja a figyelmet a vízgazdálkodás fejlesztésének szükségességére és sürgősségére az Európai Unió egész területén egy víztakarékos társadalom elérése céljából. A konferencia jó gyakorlatok és innovációs megközelítések bemutatásával kívánta ösztönözni az innovatív gondolkodásmód kialakítását az EU országaiban műszaki, irányítási és politikai szinten egyaránt.

A háromnapos konferencia rengeteg programmal várta az ideutazókat. A rendezvényen résztvevők plenáris előadások, műhelymunkák, tereplátogatások valamint jó gyakorlat bemutatókon vehettek részt. Kiállítóként számos Horizont 2020 és LIFE projekt jelent meg, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat. A második napon a plenáris előadók közt megjelent Tóth András is, aki az Európai Bizottság Éghajlat-politikai Főigazgatóságának szakreferense. A szakember „Water in the European Union Strategy on adaptation to climate change” címmel tartott előadásában fejtette ki az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás fontosságát az EU vízpolitikájában is.

A konferencián a LIFE-MICACC projekt részéről Hugyecz Bettina és Szatzker Petra (BM-ÖKI), valamint Tóth Tamás (OVF) vettek részt, akik sok hasznos, gyakorlati információval és új kapcsolatokkal gazdagodva tértek haza.

Az eseményen elhangzott előadásokat, a konferencia hivatalos honlapján, az alábbi oldalon érhetik el.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS