LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Vízügyi szakembereknek került bemutatásra a LIFE-MICACC projekt

Idén 2019. november 19-től Győrben került megrendezésre az Országos Vízügyi Főigazgatóság háromnapos rendezvénye, az Országos Települési Vízgazdálkodási és Víziközmű Konferencia.

Az eseményen a regionális vízügyi igazgatóságok szakértő munkatársai vettek részt, és számos, a konferencia idei témájához kapcsolódó aktuális témában hallgathattak meg előadásokat. Többek között szó volt a szakágazati feladatokról és célkitűzésekről, a települési csapadékvíz-gazdálkodásról, a helyi vízkárelhárításról, és bemutatásra kerültek vízügyi és önkormányzati projektek.

A LIFE-MICACC projekt 2 előadással is képviseltette magát a konferencia első napján. Az egyik előadás keretében Hercig Zsuzsanna a Belügyminisztérium munkatársa bemutatta átfogóan a projektet, beszélt a partnerségről, a legfőbb tevékenységekről, kitűzött célokról, és az eddig elért projekt eredményekről. A másik előadásban Budai Zoltán, Püspökszilágy klímareferense szemléletes példákon keresztül bemutatta a klímaváltozás által okozott szélsőségeket, azok negatív hatásait, valamint ismertette a projekt keretében megvalósított püspökszilágyi pilot fejlesztés műszaki tartalmát.

Ahogy Láng István főigazgató úr is kiemelte videó üzenetében, egyre fontosabb gyorsan reagálnunk és alkalmazkodnunk a növekvő gyakorisággal jelentkező - éghajlatváltozás által okozott - szélsőséges időjárási eseményekre. És ebben a munkában a vízügyi szakmának szorosan együtt kell működnie az önkormányzatokkal, segítve őket a megelőzésben, védekezésben, helyi és vízgyűjtő szintű alkalmazkodásban.

 A résztvevők számos vízügyi is önkormányzati projektet ismerhettek meg.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS