LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Vízgyűjtő partnereket keresnek önkormányzataink

Farkas Mátyás, a WWF Magyarország Alapítvány munkatársa az éghajlatváltozás hatásait mutatja be a megjelent vízgyűjtő önkormányzatok képviselőinek.

A víz nem tiszteli a közigazgatási határokat, számos vízhez kapcsolódó probléma orvoslásához a településhatárokon átnyúló helyi együttműködésre van szükség, emiatt 5 partner önkormányzatunk elkezdte felvenni a kapcsolatot a szomszédos települések vezetőivel. Célunk, vízgyűjtő szintű partnerségek kialakítása, mely által önkormányzataink kisrégiói egy ellenállóbb, klímarezisztens környezetté válhatnak.

Az első vízgyűjtő szintű találkozóra 2019. április 10-én került sor Bátyán, ahol Kalocsa, Miske, Foktő és Dusnok települései fogadták el a meghívást. A találkozón a Belügyminisztérium, a WWF Magyarország Alapítvány és az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkatársai is részt vettek és előadással készültek, így a megjelent vendégek részletes képet kaptak a LIFE-MICACC projektről és az vízgyűjtő együttműködés lehetőségéről. Áprilisban további vízgyűjtő találkozókra fog sor kerülni Püspökszilágy, Ruzsa, Rákócziújfalu és Tiszatarján szervezésében is.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS