LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Sikeresen lezajlottak a tereplátogatások

2021. június 21. és 2021. augusztus 3. között kerültek megrendezésre a természetes vízmegtartó megoldásokat bemutató tereplátogatások az öt pilot helyszínen (Bátya, Püspökszilágy, Ruzsa, Rákócziújfalu, Tiszatarján), melyeken a hazai önkormányzatok és a helyi érdeklődők mellett számos civil szervezet és a média képviselői is részt vett. Az öt településen összesen 16 tereplátogatás került megszervezésre, melyeken több mint 260 érdeklődő vett részt.

Mind az érintett település, mind pedig a Belügyminisztérium számos megkeresést kapott az egyes tereplátogatásokat követően a további pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. A TOP+ és a KEHOP+ programok prioritásai között megtalálható a vízvisszatartás témaköre a 2021-2027-es finanszírozási időszakban, mely remek lehetőséget nyújthat az ilyen és hasonló természet közeli megoldások megvalósítására.

A hasonló problémákkal küzdő önkormányzatok nem csak inspirációt meríthettek a megvalósult természetes vízmegtartó megoldásokból és a polgármesterek tapasztalataiból, hanem lehetőségük nyílt új kapcsolatok kiépítésére, egymás bátorítására és támogatására, vagy akár egy jövőbeni közös pályázattal kapcsolatos ötletelésre.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS