LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Roadshown Bátya

Fekete Csaba alpolgármester úr bemutatja Bátya Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét

 

Bátya évek óta elkötelezett a klímavédelem iránt, de mind ez idáig nem rendelkezett a település egy olyan részletes stratégiai tervdokumentummal, amely áttekintést nyújtott volna arról, hogy Bátyán várhatóan milyen következményekkel jár majd az éghajlatváltozás, és annak megelőzése, mérséklése milyen feladatokat támaszt a település vezetése, lakossága, az itt működő intézmények és vállalkozások számára. LIFE projektünk keretében elkészült magyar és angol nyelvű Klíma-sérülékenységi Vizsgálaton túl, tavaly augusztusban Bátya elkészítette a Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét (SECAP) is, melyben többek között vállalja, hogy 2030-ra 40%-kal csökkenti CO2 kibocsátását. A dokumentum az alábbi linken keresztül érhető el.

Bács-Kiskun Megye Önkormányzata „Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv - SECAP” címmel rendezvénysorozatot indított, melyre Bátya Község Önkormányzata is meghívást kapott, hogy bemutassa az elkészült SECAP tervét a megye többi települése számára. A roadshow keretein belül eddig három helyszínen jártak: Baja, Bácsalmás és Kalocsa. A roadshow keretein belül a következő alkalommal Kecskemétre látogatnak (2019. március 28.), ahol Fekete Csaba, Bátya alpolgármestere a SECAP elkészítésének előnyei mellett a LIFE-MICACC projekt részleteibe is beavatja a résztvevőket az előadásában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

 

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS