LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

PROGRAMAJÁNLÓ : "Természetalapú megoldások előmozdítása Magyarországon” című műhelytalálkozó

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2022. május 3-5. között szervezett „Természetalapú megoldások előmozdítása Magyarországon” című műhelytalálkozó rendkívül izgalmasnak ígérkezik. A több napra tervezett program igyekszik minden érdeklődőt megszólítani: településvezetőket, szakterületi szakértőket, a helyi és a központi közigazgatás szereplőit. Az esemény minden napja külön tematikára épül, melyet a részletes programban talál.

Ez egy nagyon hasznos program és kíváló lehetőség a hazai önkormányzatoknak, hogy megismerjék a természetes vízmegtartás, a zöld- és kék infrastruktuális megoldások témakörében az aktualitásokat és a legfontosabb információkat.

 

Hogyan tud egy kistelepülés nagy hatást elérni a többletvíz megtartásával (lassításával), és mire tudja azt használni? Milyen lehetőségei vannak egy hazai önkormányzatnak?

Érdemes belevágni egy LIFE projektbe? Mire kell figyelni?

Milyen szakmai anyagok készültek a témában?

Mi a szakértők véleménye? És hogyan vélekednek a központi közigazgatási szereplők?

 

A fenti kérdésekre mind választ kaphat, ha csatlakozik az eseményre. Részletes program itt elérhető.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációt kérnek a szervezők, melyet 2022. április 26-ig tud megtenni az alábbi linken keresztül:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelPC724_A7mTIXW2my73j9uogsyjflQ9hQVZglhWdtWqsGmQ/viewform?usp=pp_url

(A terem befogadóképessége miatt a május 5-i napon a személyes részvétel korlátozott!)

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS