LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Novemberben országos klímakonferenciával készül a Belügyminisztérium LIFE-MICACC projekt csapata

2018 novemberében a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkársága alatt működő Önkormányzati Koordinációs Iroda “Önkormányzatok lehetőségei a klímaalkalmazkodás vizekkel kapcsolatos területén” címmel két konferenciát szervez a hazai önkormányzatok részére egy nyugat-magyarországi és egy kelet-magyarországi helyszínen.

A rendezvény célja, hogy bemutassa milyen hatással van a klímaváltozás vízkészleteinkre, valamint tájékoztatást nyújtson a hazai önkormányzatok számára, hogy ők mit tehetnek helyi szinten alkalmazkodóképességük megerősítése érdekében.

A résztvevők délelőtt előadásokon vehetnek részt, melyek érintik - többek között – az alábbi témaköröket: helyi sérülékenység, a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodási lehetőségek közül kiemelten a természetes vízmegtartó megoldások, a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás területén fellelhető hazai és EU-s finanszírozási lehetőségeket, önkormányzati koordinációs mechanizmusok és eszközök. A program keretében délután egy workshop kerül megrendezésre 5 főbb tématerület mentén az önkormányzatok szerepéről a klímaváltozás vizekre gyakorolt hatásaihoz történő helyi alkalmazkodás témájában.

A konferenciákra – azonos tartalommal – az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor:

2018. november 20. (kedd) Garden Hotel Wellness és Konferencia - 5000 Szolnok, Tiszaliget

2018. november 22. (csütörtök) Best Western Plus Lakeside Hotel – 8800 Székesfehérvár, Liget sor 2.

A rendezvényen való részvétel előzetes elektronikus regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi oldalon található online jelentkezési lap kitöltésével tehet meg 2018. november 15-ig.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS