LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Madárbarát település mintaprojekt - pályázati kiírás

A 21. század elejére az emberi civilizáció ijesztő és már veszélyes mértékben tette tönkre a természeti környezetet. Fajok halnak ki, élőhelyek semmisülnek meg. A klímaváltozás hatásait napi szinten érezzük a saját bőrünkön. Közös érdekünk, és egyben feladatunk, hogy helyrehozzuk, amit elrontottunk! Ennek a cselekvésnek több szintje is van, de a legfontosabb döntések a lakásainkban és a helyi közösségeinkben, a településeken dőlnek el.   Ezen elvek mentén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (odúk, odútelepek). 

A pályázat benyújtására jogosult települések köre

A pályázatban 2-2 település kerül kiválasztásra alábbi népességszámok szerint településtípusonként:

Amennyiben valamely településtípusra nem érkezik elegendő vagy érvényes pályázat, a rendelkezésre álló összeg átcsoportosításra kerül másik településtípusra. 

Kizárólag azon pályázó kerülhet kiválasztásra, aki az alábbiakban meghatározott kritériumoknak megfelel: 

Bővebb információk és a részletes pályázati felhívás az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.mme.hu/madarbarat-telepules-mintaprojekt-palyazati-kiiras

A pályázatokat 2022. június 10-ig lehet benyújtani a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján elérhető pályázati űrlap kitöltésével. A pályázattal kapcsolatos kérdés esetén a palyazat@mme.hu email címen lehet érdeklődni. 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS