LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

LIFE Platform Találkozón mutattuk be a LIFE-MICACC projekt eredményeit

A LIFE-MICACC projekt is bemutatkozott az Európai Bizottság által szervezett nemzetközi online konferencián 2022. november 9-én.

A Life projekteket tömörítő kétnapos platform találkozót a "Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC)" integrált Life projekt, az Európai Klímainfrastruktúra és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA) és a Life projektek monitoringjával foglalkozó NEEMO közösen szervezte 2022. november 8-án és 9-én (online).

A rendezvény első napján olyan Life projektek mutatkoztak be, amelyek rendszerszinten újítják meg az éghajlat-politikai intézkedéseket regionális szinten.

A második napon a többszintű kormányzás, valamint a részvétel és bevonás innovatív módszereit alkalmazó projektek kaptak teret és lehetőséget. Itt mutattuk be a Belügyminisztérium részéről a LIFE-MICACC projektben kitűzött célokat, alkalmazott eszközöket, elért eredményeket. Többek között elhangzott, hogy a természetes vízmegtartó megoldások kialakításában, helyi kommunikációjában, az érdekelt felek bevonásában, és a fenntartásban mekkora szerepe és jelentősége van az önkormányzatoknak. Az előadásban kitértünk a (LIFE-MICACC projekt folytatásának tekinthető) LIFE LOGOS projektben tervezett vagy már alkalmazott újszerű működési mechanizmusokra (a helyi - szakmai és laikus - érdekelteket tömörítő Vízgyűjtő Érdekegyezetető Fórum, az érintett szakterületek képviselőit magában foglaló Integrált Támogató Tanács). 

A rendezvény programja és az elhangzott előadások az alábbi linkről tölthetők le (angol nyelven):

https://www.c2ccc.eu/aktiviteter/c2c-cc-platformmode-life-innovates-climate-action/

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS