LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

LIFE-MICACC applikáció (Cikksorozat 1. része)

„Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében” című LIFE-MICACC projekt keretén belül 5 magyarországi önkormányzat területén valósult meg az elmúlt évben olyan természetes vízmegtartó megoldás, ami segíti a településeket az éghajlatváltozás okozta időjárási szélsőségek településre gyakorolt negatív hatásainak mérséklésében.

A megvalósított beruházásokon kívül a projekt partnerei egyéb eszközök segítségével ösztönzik az önkormányzatokat és a szakembereket arra, hogy a természetes vízmegtartó megoldások országszerte elterjedjenek. Ennek egyik eszköze a Pannon Pro Innovációs Kft. vezetésével a projekt keretében létrehozott mobil applikáció, amely alapvetően önkormányzati dolgozók számára készült, de hasznos lehet vízgazdálkodási és környezetvédelemi szakértők, vállalkozások és a lakosság részére is.

Az applikáció fő célja, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos információkat összegyűjtse és megossza az érdeklődőkkel. Legyen az jó gyakorlat, technológia, jogszabály, hasznos esemény vagy konferencia. Ezen túl lehetőséget teremt a felhasználók részére, hogy megjelöljék, illetve beküldjék a környezetükben tapasztalt vízgazdálkodási problémát vagy megoldásokat. Egy olyan tudásmegosztó alkalmazást szerettünk volna kifejleszteni a projekt keretében, mely támogatja az önkormányzati munkát, lehetőséget teremt kapcsolatépítésre, jó példák megismerésére. Egyúttal, - az ötletekből és egymás tapasztalatiból merítve - ösztönzi a döntéshozókat hasonló megoldások megvalósítására saját településükön.

A következő hónapokban részletesebb leírással ismertetjük az applikáció különböző funkcióit.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS