LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Legyen az Ön települése a Klímabarát Díj első nyertese

Klímabarát Díj plakát

A Klímabarát Települések Szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a "Klímabarát Díj" elnyerésére.

A pályázat célja: Olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, akiknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

Nevezési díj nincs.

A pályázaton csak települési önkormányzatok indulhatnak.

A pályázó önkormányzatok olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal. Tevékenységük hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, ezáltal természeti örökségeink megőrzéséhez.

Pályázati dokumentumok:
A pályázat benyújtásához az alábbi dokumentumok beküldése szükséges:

A pályázók által megküldött személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat szövetségünk az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően kezeli.

A pályázati űrlap kitöltése és témakörei:
Az űrlap feleletválasztós és kifejtendő kérdéseket (kb. 1000-2000 karakter terjedelemben) tartalmaz. Az űrlap a folyamatban lévő kitöltéseket nem tudja tárolni, ezért javasoljuk, hogy a válaszadást a pályázó önkormányzatok egy ütemben töltsék ki. Az online pályázati űrlap az alábbi témaköröket érinti:

A benyújtott pályázatok értékelése:
A pályázatokat a Klímabarát Települések Szövetsége által felkért öt tagú zsűri értékeli és bírálja el. A pályázatok elbírálása pontozás alapján történik. Az elbírálás alapvető szempontjai:

A legtöbb pontot elért pályázók díjazása és értesítése:

A pályázati kiírásnak megfelelt minden pályázó oklevélben részesül. A nyertes önkormányzatokat elektronikus úton értesítjük a díjátadó pontos részleteiről. A díjátadó tervezett időpontja és helyszíne: 2020. november 10. Budapest, Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont.

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel az alábbi munkatársak kereshetők:
Teveli-Horváth Dorottya (+36 30 597 6960; dorottya.teveli@klimabarat.hu)
Gál Péter (+36 70 411 6266; peter.gal@klimabarat.hu)
Sisak Dávid (+36 30 443 5341; david.sisak@klimabarat.hu)

A pályázat benyújtásának módja és határideje:
A nyomtatandó jelentkezési lap és az online pályázati űrlap megtalálható az alábbi linken: www.klimabarat.hu/klimabaratdij. Az aláírt, beszkennelt jelentkezési lap az online pályázati űrlapra tölthető fel. A pályázatot véglegesíteni a Pályázók az online pályázati űrlap beküldésével tudják.

A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 30.

 Sikeres pályázást kíván a Klímabarát Települések Szövetsége!

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS