LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Klímabarát Díj 2021-ben is

 

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, akiknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

Nevezési díj nincs.

A pályázó önkormányzatok olyan klímatudatos, a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása iránt elkötelezett települések, amelyek már rendelkeznek példaértékű jó gyakorlatokkal, intézkedésekkel, beruházásokkal vagy stratégiákkal. Tevékenységük hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, ezáltal természeti örökségeink megőrzéséhez.

 

A pályázat benyújtásához az alábbi dokumentumok beküldése szükséges:

  • Aláírt, szkennelt jelentkezési lap
  • Hiánytalanul kitöltött online pályázati űrlap.
  • Az online pályázati űrlaphoz internetes hivatkozás formájában csatolandók a pályázat szempontjából releváns dokumentumok.

 

A pályázók által megküldött személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat szövetségünk az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően kezeli

A nyertes önkormányzatokat elektronikus úton értesítjük a díjátadó pontos részleteiről.

 

Az ünnepélyes díjátadó tervezetten 2021. november 9-én kerül megtartásra Budapesten, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

A részvétel regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/pBSqexCFxvHQNcNs6

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az alábbi email-címre várjuk: info@klimabarat.hu

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A nyomtatandó jelentkezési lap és az online pályázati űrlap megtalálható az alábbi linken: http://www.klimabarat.hu/klimabarat-dij.

Az aláírt, beszkennelt jelentkezési lap az online pályázati űrlapra tölthető fel. A pályázatot véglegesíteni a Pályázók az online pályázati űrlap beküldésével tudják.

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. október 7.

 

Minden pályázati információ megtalálható a Klímabarát Települések Szövetsége honlapján: http://klimabarat.hu/klimabarat-dij

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS