LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Készülőben az öt pilot beavatkozást bemutató projektfilm

2018. év telén elkezdődtek a projektfilm elkészítése körüli munkálatok, amely során olyan videós anyag készül, ami a LIFE-MICACC projektet, valamint a mintaterületeken zajló munkálatokat mutatja be. A film teljes egészében 2020 nyarára készül el, és általa nem csak egy átfogó képet kapunk majd a természetes vízmegtartó megoldásokról és azok helyi vízgazdálkodási rendszerbe történő beillesztéséről, de az önkormányzatok és a helyiek szempontjából is megismerkedhetünk a projekt öt mintaterületének problémáival. A filmben megszólalnak majd az érintett önkormányzatok képviselői, valamint a településeken élők is.

Az első forgatási napokon Bátya és Püspökszilágy jelenlegi állapotát rögzítettük, a két településről készített légi felvételekről az alábbi videókban adunk egy kis ízelítőt (Bátya: https://www.youtube.com/watch?v=r2ZcjnWCht8, Püspökszilágy: https://www.youtube.com/watch?v=j3yUVdmEgaI).  Míg a Bátyán készült videóból a beavatkozásra váró kubikgödör elhelyezkedését láthatjuk, amelynek helyreállításával vizes élőhely fog létrejönni, Püspökszilágyon a Szilágyi-patakot, valamint az alsó és a felső vízgyűjtőt vehetjük szemügyre.

A projektfilm készítését 2019 tavaszán folytatjuk a ruzsai, a rákócziújfalui és a tiszatarjáni jelenlegi állapotok rögzítésével.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS