LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Kérdőív a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetsége jövőjéről

 

2020 Európa számára különleges évnek számít. Valóban kulcsfontosságú pillanat, mivel az EU-nak értékelnie kell, hogy jó úton haladunk-e afelé, hogy elérjük az üvegházhatású gázok csökkentésének egy évtizeddel ezelőtt 2020-ra kitűzött 20%-os célját. Az előrelépés érdekében az Európai Bizottság nemrég elfogadta az Európai Zöld Egyezményt (European Green Deal), egy ambiciózus ütemtervet, melynek célja a közös klímapolitikai célkitűzéseink 2030-ig történő kiterjesztése, valamint a „klímasemleges Európa” 2050-ig történő megvalósításának előkészítése. Ma a Covid19-világjárvány mindannyiunkat érint. A városok és régiók a vírus elleni küzdelem élvonalában állnak, és újra kell gondolniuk gazdaságukat, infrastruktúrájukat és reagálási rendszereiket, miközben felgyorsítják a tiszta energiára és a klímasemlegességre való átállást.

Ebben a kihívásokkal teli, változó környezetben a „Polgármesterek Szövetsége – Európa” kezdeményezésnek meg kell mutatnia, hogy a lehető legjobban tudja támogatni és megerősíteni a helyi és regionális önkormányzatokat, amelyek vezető szerepet töltenek be a talpraállás megtervezésében.

A felmérés célja, hogy összegyűjtse az önkormányzatok véleményét a kezdeményezés jövőjéről, függetlenül attól, hogy részt vesznek-e már az európai Polgármesterek Szövetségében vagy sem. 

A felmérés kitöltése kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe, mely az alábbi linken érhető el.  A felmérés magyar nyelven is elérhető (a kitöltés nyelvét a jobb oldalt lehet kiválasztani).

(Forrás: www.polgarmesterekszovetsege.eu/hu)

 

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS