LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv (ITVT) webinárium 2022. december 8-án

Szeretnénk felhívni a figyelmet a 2022. december 8-án (csütörtökön) 9.00 és 12.00 óra között megrendezésre kerülő webináriumra, melynek célja az ITVT szerepének és elkészítési folyamatának bemutatása.

A jelenlegi településfejlesztési eszközökben a víz szétaprózottan van jelen, sok az átfedés, ellentmondás az ágazati stratégiákkal és programokkal. Eközben a települések kétharmad részében probléma a vízhiány, vagy víztöbblet. A településfejlesztés és a víz okos összehangolásával, az ITVT szükségessége vitathatatlan. A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Magyar Mérnöki Kamara vállalkozott egy közös ajánlás kidolgozására, a tervekkel kapcsolatos tartalmi és formai követelmények vonatkozásában, valamint a pályázati és a jogszabályi környezet áttekintésére, ennek eredményeként kerül megrendezése a webinárium.

A programterv az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: Program

A webinárium ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztrációt az alábbi linkre kattintva tehetik meg: https://my.demio.com/ref/nnzbKhLEufBJiZE5

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS