LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Idén is részt vettünk a LIFE információs napon

Az Agrárminisztérium az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve 2019. április 16-án rendezte meg a 2019. évi LIFE Információs Napot és I. LIFE Kiállítást, melyre a LIFE-MICACC projektünk is meghívást kapott, hogy vegyen részt mint előadó és kiállító.

A résztvevők elsőként a LIFE pályázatok elbírálásáért felelős, illetve a futó projektek megvalósítását nyomon követő brüsszeli EASME ügynökség képviseletében megjelent Manuel Montero Ramirez úr előadását hallhatták, aki azokról a szakpolitikai aktualitásokról, prioritásokról tartott előadást, amelyekhez célszerű a pályázatoknak illeszkednie a pozitív elbírálás érdekében. A délelőtt folyamán Bokor Veronika (Agrárminisztérium, Természetmegőrzési Főosztály) , Kovács Barbara (Innovációs és Technológiai Minisztérium, Klímapolitikai Főosztály) és Szijártó Ágnes (Agrárminisztérium, Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztály) LIFE nemzeti kapcsolattartók ismertették a 2019. évi pályázati felhívásokat a természetvédelem, az éghajlat-politika és a környezetvédelem területén. Délután folyamán sikeres magyar LIFE projektek kerültek bemutatásra, köztük a LIFE-MICACC projekt is. Az idei év újdonsága, hogy a vendégek az előadásokkal párhuzamosan az I. LIFE kiállítás keretében további 13 sikeres magyar LIFE projektet is megismerhettek.

A rendezvényen elhangzott előadások elérhetőek az alábbi weboldalon: http://www.lifepalyazatok.eu/sikeresen-lezajlott-a-2019-evi-life-informacios-nap.html

  Hercig Zsuzsanna, szakmai vezető előadása a LIFE-MICACC projektről.  LIFE-MICACC kiállító stand. A képen balról jobbra látható: Hercig Zsuzsanna (Belügyminisztérium Önkorményzati Koordinációs Iroda, LIFE szakmai vezető), Szatzker Petra (Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda, regionális koordinátor) és Szabó Zsófia (Bátya Község Önkormányzata, klímaadaptációs referens)

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS