LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Helyszíni tereplátogatásokra várjuk az érdeklődőket

A hazai önkormányzatok részére helyszíni terepbejárásokat szervezünk az öt pilot helyszínen (Bátya, Püspökszilágy, Ruzsa, Rákócziújfalu, Tiszatarján), hogy az érdeklődők közelebbről is megismerkedhessenek a LIFE-MICACC projektben megvalósult természetes vízmegtartó megoldásokkal. Amennyiben Ön is tapasztalja településén a szélsőséges időjárási eseményeket (aszály, árvíz, villámárvíz, belvíz) és tenne valamit a károk és negatív hatások mérséklése érdekében, ismerkedjen meg az 5 hazai településen már megvalósult vízmegtartó megoldásokkal! Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy testközelből megismerheti ezeket a költséghatékony, lokálisan jól működő, számos lehetőséget rejtő megoldásokat! A tereplátogatásokon – amellett, hogy megismerkedhet ezekkel a megoldásokkal – közvetlenül kérdezhet a fejlesztések részleteiről a polgármesterektől, illetve a megvalósításban résztvevőktől. A minta megoldások megtekintése és a projekt tapasztalatok megosztása segítséget nyújthat Önnek is, ha hasonló fejlesztésben gondolkodik saját településén. A vízvisszatartás témája bekerült a 2021-2027-es fejlesztési ciklus több operatív programjának prioritásai közé is (TOP+, KEHOP+), melyek keretében – részben vagy egészben – lehet majd hasonló természetközeli megoldások megvalósítására pályázni.

Tudjon meg többet ezekről a megoldásokról és jelentkezzen még ma valamelyik eseményünkre!

A tereplátogatáson való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A projektbe betervezett költségkeretre és a pandémiás helyzetre való tekintettel regisztrációkat korlátozott létszámban, 25 főig áll módunkban elfogadni eseményenként. A létszámkeretre való tekintettel kérjük szervezetenként maximum 2 fő jelentkezzen egy eseményre, hogy más érdeklődő önkormányzat számára is biztosítani tudjuk a részvétel lehetőségét.

Az egyes terepbejárások meghívóját és részletes programját a regisztrációs felületen találják. A LIFE-MICACC projekt keretében a helyszíni tereplátogatásokra (17 db) az alábbi időpontokban kerül sor:

 

Helyszíni tereplátogatások időpontjai

Regisztrációs felület

Rákócziújfalu – 2021. június 21. (hétfő)

regisztráció lezárult

Rákócziújfalu – 2021. június 22. (kedd)

regisztráció lezárult

Rákócziújfalu – 2021. június 28. (hétfő)

regisztráció lezárult

Rákócziújfalu – 2021. június 29. (kedd)

regisztráció lezárult

Ruzsa – 2021. július 5. (hétfő)

regisztráció lezárult

Ruzsa – 2021. július 6. (kedd)

regisztráció lezárult (összevonásra került)

Ruzsa – 2021. július 7. (szerda)

regisztráció lezárult

Püspökszilágy – 2021. július 8. (csütörtök)

regisztráció lezárult

Püspökszilágy – 2021. július 9. (péntek)

regisztráció lezárult

Bátya – 2021. július 12. (hétfő)

regisztráció lezárult

Bátya – 2021. július 13. (kedd)

regisztráció lezárult

Bátya – 2021. július 19. (hétfő)

regisztráció lezárult

Bátya – 2021. július 20. (kedd)

regisztráció lezárult

Püspökszilágy – 2021. július 27. (kedd)

regisztráció lezárult

Püspökszilágy – 2021. július 28. (szerda)

regisztráció lezárult

Tiszatarján – 2021. augusztus 2. (hétfő)

regisztráció lezárult

Tiszatarján – 2021. augusztus 3. (kedd)

regisztráció lezárult

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS