LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Fotópályázat: "Egy képben a klímaváltozásról"

A klímaváltozás egyre jobban befolyásolja életünket és környezetünket. Gyakrabban vannak aszályos időszakok és számos egyéb szélsőséges időjárási jelenség befolyásolja az eletünket, amelyek egyértelművé teszik, hogy a tiszta víz nem áll korlátlan mennyiségben rendelkezésünkre. Az ivóvíz egyre nagyobb kincs, ezért fontos, hogy tudatosan használjuk és védjük természeti erőforrásainkat, köztük vízbázisainkat is. Gyűjtsük és használjuk fel tudatosan az esővizet és bánjunk takarékosan az ivóvizet!

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00023 azonosítószámú „A klímaváltozás hatásai és a víziközmű-szolgáltatás jövőjére: országos szemléletformálási akció” című projekt keretein belül egy fotópályázatot hirdet a Magyar Víziközmű Szövetség , “Egy képben a klímaváltozásról” szlogennel.

A fotópályázatra olyan képekkel lehet nevezni, amelynek témája a klímaváltozás közmű-szolgáltatásra és a környezetünkre gyakorolt hatása, illetve a lehetséges társadalmi és egyéni szinten elérhető csökkentés, a vizek, vízbázisok védelme. 

A pályázatra személyenként 1 dara fotóval lehet nevezni. Beérkezési határidő: 2022. augusztus 31. (szerda) 23:59.

A pályaművet a https://maviz.hu/egy-csepp-a-klimavaltozasert pályázati aloldalon illetve a Google Play Store és iOS AppStore áruházakban letölthető MaVíz alkalmazáson keresztül lehet beküldeni. A pályázati felhívás itt olvasható.

A beérkezett pályaműveket a Magyar Víziközmű Szövetség munkatársaiból álló zsűri értékeli, és a legszínvonalasabb művek alkotóit jutalmazzuk.

Díjazás:

I. helyezett díja: 30.000 Ft értékű utalvány és oklevél
II. helyezett díja: 20.000 Ft értékű utalvány, oklevél
III. helyezett díja: 10.000 Ft értékű utalvány, oklevél

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS