LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

FELHÍVÁS régiók és önkormányzatok számára

Az Éghajlatváltozáshoz való Alkalmazkodás Küldetés (Mission Adaptation to Climate Change) felkéri az EU régióit és helyi önkormányzatait, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A misszió célja, hogy 2030-ig mintegy 150 európai régiót és közösséget támogasson az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség fejlesztését illetően.

Már elérhető egy felmérés (angol nyelven) régiók és helyi önkormányzatok számára, melyben lehetőségük van jelezni érdeklődésüket a kezdeményezéshez való csatlakozás iránt. Azok a régiók és önkormányzatok, amelyek elkötelezettséget mutatnak az alkalmazkodás iránt, felkérést kapnak egy missziós nyilatkozat (angol nyelven lásd itt: Mission Charter) aláírására.

A kezdeményezéshez való csatlakozás és a nyilatkozat aláírása révén a régiók és a helyi önkormányzatok az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással foglalkozó közösség részévé válnak, és lehetőségük lesz hálózatépítésre, valamint tudás- és tapasztalat megosztásra más európai régiókkal és önkormányzatokkal.

A nyilatkozatot aláíró régiók és helyi önkormányzatok hozzáférést kapnak a Küldetés Végrehajtási Platform (Mission Implementation Platform) szolgáltatásaihoz, amely 2023. év elején fog elindulni. A szolgáltatások közül néhány:

Az EU éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással foglalkozó kezdeményezésének aktualitásairól az alábbi honlapon tájékozódhat (angol nyelven).

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS