LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Brüsszelben is beszámoltunk a LIFE-MICACC projekt eredményeiről

 

A LIFE-MICACC projekt is meghívást kapott az első fórumra az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témájában, melyet a Régiók Bizottsága szervezett 2022. június 7-én Brüsszelben. A rendezvényen négy régió mutatkozott be egy-egy releváns projekttel: Németország, Csehország, Belgium, és Magyarországról a LIFE-MICACC projekt.

A Belügyminisztérium kollégája előadásában kiemelte a vízmegtartás és az alkalmazkodás fontosságát, valamint bemutatta a projektben alkalmazott természetre alapozott megoldásokat, hangsúlyozva azok pozitív hatásait, előnyeit, mely a mindennapokban érzékelhető a települések és a lakosok számára is. Zöldebb környezet, kellemesebb hőérzet, növekvő talajvízszint, mérséklődő vízkár és enyhülő aszálykockázat.

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás küldetéséről szóló első fórum összehozta a regionális és helyi önkormányzatokat, hatóságokat, az Európai Parlament, a Régiók Bizottsága tagjait, a kutatói szervezeteket és a nem kormányzati szervezeteket, egy platformot biztosított számukra, hogy értékeljék, mérlegeljék, azonosítsák a jelenlegi és a közeljövőben jelentkező problémákat, továbbá iránymutatást, ötleteket adjanak és meghatározzák a küldetés („Climate Mission”) előtt álló utat.

 

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS