LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Bátya is részt vett a Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fórumán

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fórumát, melynek a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont adott otthont 2018. november 9-10-én. A kétnapos esemény ezúttal is a tapasztalatcseréről, a friss információk átadásáról, az együtt gondolkodásról és a térséget érintő témák megvitatásáról szólt. A megyei önkormányzat legfőbb célkitűzése egy olyan környezet megteremtése, ahol jó élni, ahol elégedettek az emberek és erős a kötődésük lakóhelyükhöz. Ennek érdekében Rideg László a megyei közgyűlés elnöke mindent megtesz és a jövőben is motorja lesz ennek a szép feladatnak.

Bátya Község is meghívást kapott a rendezvény első napjára, ahol Fekete Csaba alpolgármester előadásában felhívta a polgármesterek és a jelenlévő vendégek figyelmét a környezetvédelem – ezen belül a vízmegtartás fontosságára. Bemutatta a LIFE-MICACC projektet és beszélt annak céljairól, hatásairól. A Bátyán megvalósítandó pilot projekt terveit és a hozzá kapcsolódó feladatokat részletesen ismertette.

   Fekete Csaba (Bátya, alpolgármester) prezentációját hallgatják a résztvevők.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS