LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség fotópályázatot hirdet a klímaváltozás témájában

Az éghajlatunk változik. Lehet, hogy nem vagyunk tudatában, de az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei fotópályázatával arra kéri Önt, hogy örökítse meg, mit jelent az európai változó éghajlatban élni, és ossza meg az éghajlatváltozásról alkotott véleményét.

A Climate Change PIX felhívás olyan fotókat vár, amelyek az életünkben zajló éghajlatváltozásra összpontosítanak. A versenyben való részvételhez küldje el legjobb fotóit 2021. augusztus 1-ig az alábbi négy kategória bármelyikében, két átfogó címszó – hatások és megoldások alatt:

  1. Az éghajlatváltozás hatásai
    1. Környezetre gyakorolt hatások
    2. Társadalomra gyakorolt hatások
  2. Megoldások az éghajlatváltozásra
    1. Társadalmi megoldások
    2. Egyéni megoldások

Részvétel feltételei: Készítsen vagy szerkesszen egy eredeti képet (hosszú oldal legalább 2000px, de lehetőleg több, mint 4960 px), amelyet egy rövid szöveg kísér. Fontos, hogy kövesse a versenyszabályzatban szereplő irányelveket.

Küldje be a pályázatot az online űrlapon keresztül.

A nevezés ingyenes, a pályázat nyelve angol.

Az egyes kategóriák győztesei 1000 eurós pénzjutalomban részesülnek, míg a Közönségdíj és az Ifjúsági díj győztese 500 eurót kap.

További információért keresse fel az alábbi webhelyeket:

Jelentkezési lap: https://europeanenvironmentagency.wufoo.com/forms/climate-change-pix/ (angol)

Versenyszabályzat: https://www.eea.europa.eu/about-us/competitions/rediscover-nature/competition-rules-rediscover-nature (angol)

Forrás: https://www.eea.europa.eu/about-us/competitions/climatechangepix

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS