LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

A projekt keretében közel 700 facsemetét ültet el Bátya Község Önkormányzata

2020. március 11-én Bátya Község Önkormányzata faültetést szerveztett, mely során közel 700 facsemete került elültetésre a pilot helyszínen. A fásítási akción képviseltette magát a Belügyminisztérium, a WWF Magyarország Alapítvány, a Klímabarát Települések Szövetsége és a partner települések közül Ruzsa Község Önkormányzata is. A Bátyai Polgármesteri Hivatal ezen akció keretén belül csapatépítő tréninget tartott kollégái részére, kiegészülve a Polgárőrség munkatársaival és a képviselő-testületi tagok lelkes csapatával. A munkában tevőlegesen, de annál lelkesebben vettek részt a helyi általános iskola 6. és 8. osztályos tanulói és egy séta keretében a teljes óvoda is kilátogatott a területre. A bátyaiak ezúton is hálás köszönetünket fejezzik ki mindenkinek, aki részt vett a munkában.

A faültetésről a helyi sajtó is beszámolt. Fekete Csaba polgármester úrral készült interjút az alábbi linken tudják megtekinteni: http://www.kalocsatv.hu/utemterv-szerint-halad-a-life-projekt-batyan-700-fat-ultet-el-a-telepules/

Több projekt partner munkatársa is részt vett a faültetésben.Sokna eljöttek segíteni.A facsemeték az előre kiásott gödrökbe kerültek elültetésre.
A legkisebbek is kivették a részüket a munkából.Az általános iskolai diákjai is megérkeztek segíteni.A helyi polgárőrség is részt vett az ültetésen.A diákok párokban ültették a facsemetéket.

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS