LIFE-MICACC projekt
LIFE16 CCA/HU/000115

"Az önkormányzatok integráló és koordináló szerepének megerősítése
az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében"

A LIFE LOGOS 4 WATERS és a LIFE-MICACC projekt is felkerült az ENSZ fenntartható fejlődési célokhoz hozzájáruló Partnerségi Platformra

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztálya (ENSZ-DESA) által létrehozott online platformra felkerült a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt és az azt megelőző LIFE-MICACC projekt is.

A létrehozott online felületen olyan együttműködések, és nemzetközi projektek kerülnek megjelenítésre, amelyek az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célkitűzések teljesítéséhez, illetve eléréséhez járulnak hozzá. A cél a minél szélesebb társadalmi és szakmai körben való tájékoztatás és az együttműködések keretében megvalósuló tevékenységek népszerűsítése.

A LIFE LOGOS 4 WATERS és LIFE-MICACC projektek a 17 fenntarthatósági célkitűzés (SDG) közül az alábbiak eléréséhez járulnak hozzá szorosan:  

A folyamatban levő projektekről, így a LIFE LOGOS 4 WATERS projekt előrehaladásáról és az eredményekről évente történő aktualizálást követően az ENSZ-DESA Fenntartható Fejlődés Célkitűzésekkel foglalkozó osztálya összefoglaló kiadványt készít.

Mindkét projektről jelenleg egy-egy rövid tartalmi bemutatás, a főbb célok és az eredményként várható hatások részletezése, valamint adminisztratív jellegű információk olvashatóak az online platformon, amelyek az alábbi linkeken érhetőek el:

LIFE LOGOS 4 WATERS projekt:

https://sdgs.un.org/partnerships/integrated-application-innovative-water-management-methods-river-basin-coordination

LIFE-MICACC projekt:

https://sdgs.un.org/partnerships/municipalities-integrators-and-coordinators-adaptation-climate-change-life16

 

Projekt partnerek

Belügyminisztérium (BM) Bátya Község Önkormányzata Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Pannon Pro Innovációs Szolgáltató Kft. (PANNON) Püspökszilágy Község Önkormányzata Rákócziújfalu Község Önkormányzata Ruzsa Község Önkormányzata Tiszatarján Község Önkormányzata WWF Magyarország Alapítvány (WWF) LIFE LOGOS 4 WATERS